Telemarksforsking: Evaluering av museumsreformen i Rogaland

I vinter leverte Telemarksforsking rapport med evaluering av museumsreformen i Rogaland. Evalueringen har primært vært sentrert rundt hvordan organiseringen av museene i regionen er i dag, og hvilke utfordringer og behov nåværende organisering skaper i dag og i tiden framover.

Telemarksforsking skriver i rapporten:

 

Fellestjenesten med samlingsteam og fotoarkivar får svært gode skussmål av museene, og ser ut til å være et produktivt og verdifullt tiltak basert på en vellykket samarbeidsmodell. I løpet av evalueringsperioden er den styrket med en ressurs på bygningsvern. Vi anbefaler at fellestjenesten gjøres permanent, og at den styrkes ytterligere med ressurser på teknisk konservering og formidling/utstilling, eventuelt også på strategisk publikumsutvikling. I lys av at de regionale museumsmidlene er knappe, er det viktig at fleksibiliteten i fellestjenestene bevares, slik at tjenesten kan fylles med den type kompetanse som det til enhver tid er mest behov for ved museene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s