Industrifotografen Tor Brekkes bilder frem i lyset på Haugalandmuseet

Haugalandmuseet har en stor fotosamling etter den haugesundsbaserte fotografen Tor Brekke. Brekke er mest kjent for sin dokumentasjon av industrien på Haugalandet, men han tok også andre bilder. For tredje gang har jeg nå gått i gang med digitalisering, ompakking og katalogisering av Tor Brekkes bilder. Bildene bærer prek av høy fototeknisk kvalitet, og fotosamlingen har blitt trukket frem i artiklene «Industrifotografen Tor Brekke» (G. P. Vie i 2016) og «Industriens estetikk – Tor Brekkes bilder» (meg i 2018). Begge er å finne på Fotonettverk Rogaland sin hjemmeside.

Verkstedhallen på HMV (Haugesund Mekaniske Verksted). Fotograf: Tor Brekke,1976. Haugaland-museet, MHB-F_TB-368.

Skrevet av fotoarkivar Madli Hjermann

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s